Nohut Peyniri

  • Görüntüleme
    397

 

Nohut unu, 1,5 kap su, besin mayası ve tuzunuzu pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırın.
Kalan 1,5 kap suyu kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yavaş yavaş çırparak nohut karışımını ekleyin. Kıvam alana kadar ve kokusu çiğ nohut gibi gelmeyene kadar (10 dakika) sürekli karıştırarak pişirin. Bir kaba alın ve buzdolabında 1 gece bekletin.
Ertesi gün dolaptan alın, istediğiniz şekillerde kesin. Zeytinyağı, tuz ve sevdiğiniz baharatlarla kavanoza koyup çalkalayın. (Ben dehidratörde kuruttuğum dereotlarını kullandım)
Eriyen bir peynir olarak değil ama canınızın peynir çektiği tüm diğer durumlarda sizi tatmin etmesi garantilidir 🫠🫠 Aynı zamanda tavada enfes bir şekilde kızarmaya da uygunlar…

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X